فلزیاب
فلزیاب
فلزیاب وسیله ای است که برای پیدا کردن اجسام فلزی مخفی شده در دیوار و یا زمین بکار میرود. دستگاه های گنج یاب میدان مغناطیسی را در اطراف دیسک خود ایجاد میکنند. زمانی که جسم فلزی در محدوده میدان مغناطیسی قرار بگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه گنج یاب وجود فلز را در اطراف دیسک آشکار میسازد. هرچقدر شدت میدان مغناطیسی بیشتر باشد عمق کشف فلز بیشتر خواهد شد. عمق کاوش توسط گنج یاب با توجه به اندازه، شکل و جنس فلز تغییر میکند کمتر یا بیشتر میشود.
انواع فلزیاب:
- گنج یاب های تفریحی (VLF)
- گنج یاب پیشرفته ای (PI)
- گنج یاب های صنعتی
- طلایاب با امکان فرستنده و گیرنده (TR)
- گنج یاب های فرکانسی
- گنج یاب GPR
گنج یاب تفریحی (VLF)
گنج یاب های VLF بسیار دستگاه های سبکی هستند و دیسک آنها کوچک است. عمق کاوش این دستگاه ها معمولا بین ۱/۵ تا ۲ متر میباشد. گنج یاب های VLF برای پیدا کردن فلزات سطحی طراحی شده اند.
گنج یاب پیشرفته ای(PI)
این نوع دستگاه ها قدرت بیشتری نسبت به گنج یاب های VLF دارند، و معمولا وزن آنها بیشتر است زیرا در این دستگاه از باتری اسیدی استفاده میکنند. این گنج یاب ها مانیتور ندارند و قدرت تفکیک آنها نسبت به گنج یاب های VLF بیشتر است.
گنج یاب های صنعتی
از گنج یاب های صنعتی در صنعتهای مختلف مثل فرش ماشینی-و صنایع بستهبندی- چوب بری و کارخانهها استفاده میشود.
طلایاب با امکان فرستده و گیرنده
طلایاب فرستده و گیرنده از یک عدد دیسک فرستده در جلو و یک عدد دیسک گیرنده در انتها دستگاه که که معمولا شبیه به مربع است تشکیل شده اند. گنج یاب های فرستنده گیرنده قدرت تفکیک ندارند و فقط برای پیدا کردن فلزات بزرگ مانند لوله آب و رگههای بزرگ فلزی طراحی شدهاست. کار کردن با این فلزیابها سخت بوده و به دلیل دشوار بودن تنظیمات گنج یاب از فروش عمومی زیادی برخوردار نبوده.
گنج یاب های فرکانسی
گنج یاب و طلایاب با فرکانس پایین که از نوع فلزیاب فرکانس القائی یا فلزیاب جذبی با تنظیمات تفکیک و تشخیص میباشد توان بالای در تشخیص و تفکیک فلزات و اهداف مانند طلا وغیره را به صورت مجزا از یکدیگر داشته این نوع دستگاه نیاز به تمرین دارد برای اپراتوری صحیح.
گنج یاب GPR
گنج یاب GPR یا مگنومتر دستگاه های تصویری هستند که سطح زیر زمین را برای شما اسکن میکنند. و اگر فلزی در زمین باشد با ارزش بودن یا بی ارزش بودن فلزات را برای شما مشخص میکنند. با این نوع فلزیاب ها میتوانید بدون حفاری و کاوش از طریق صفحه نمایشگر دستگاه اطلاعات کافی را بدست بیارید.
عمق کاوش این گنج یاب ها به چه عواملی بستگی دارد؟
- اندازه فلز: هرچقدر اندازه فلز بزرگتر باشد در عمق بیشتری قابل کشف است.
- قدرت دستگاه: بستگی به مدار کار رفته در داخل دستگاه دارد.
- جنس فلز: واکنش دستگاه ها در فلزات مختلف متفاوت است.
- تکنولوژی ساخت
- جنس زمین و خاک: بطور مثال در زمین های سنگی و سنگلاخی عمق کاوش کمتر است.
معرفی بهترین فلزیاب از دید مشتریان:
۱-فلزیاب تصویری توربو مدل ۲۰۰۰۰
۷-ردیاب فرکانسی آکااس هفت آنتن
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.